В Україні хочуть розсекретити тайну усиновлення.

В Україні хочуть відмінити тайну усиновлення, а всіх батьків (котрі бажають усиновити дитину) навчати на курсах для батьків-усиновлювачів

Відповідний закон вже підготували.

В Україні вирішили відмінити тайну усіновлення, а подружжя, яке бажає взяти прийомну дитину, будуть направляти на курси для усиновлювачів. Відповідний зоконопроект вже готовий, повідомив Уповноважений президента по правам дитини Юрій Павленко. Посадовці вважають, дитина має знати, що вона усиновлена — до неї будуть приходити соціальні працівники та спостерігати за родиною.

«Якщо з дитинства не приховувати від дитини правди, грамотно та правильно розповісти про все, то в майбутньому вдається уникнути травми, а батьки не живуть в постійному страху, що про усиновлення хтось щось дізнається та розповіст про це дитині — заявив Юрій Павленко.

— В майбутньому плануємо розробити буклети, які б могли допомогти батькам правильно побудувати розмову та надати підтримку».

Крім того, обов’язковими планується зробити курси навчання для батьків. Павленко повідомив, що закон вже готовий, але в парлемент його поки не подали. «Ми маємо тривогу, з приводу того, що нашу ідею можуть перевести у політичну площину та спекулювати нею».

Новина з сайту тсн: http://ru.tsn.ua/ukrayina/v-ukraine-hotyat-rassekretit-taynu-usynovleniya-a-roditeley-otpravit-na-kursy-347809.html

 

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.