Передача про смерть 6-річної дитини, від побоїв в сім’ї

В новому телевізійному проекті СТБ «Один за всіх» вийшла передача під номером 35 про загибель 6-річного Михайла від побиття вітчимом. В якості гостей до студії були запрошені Народний артист України Володимир Грішко, міценат Маріна Січкар, начальник Служби у справах дітей Микола Кулеба, телеведуча Сніжана Єгорова, юрист Михайло Присяжнюк, психолог Вікторія Люборевич-Торкова.

Описувати зміст сюжету, здається зайвим, його можна подивитись на youtube за посиланнями: http://www.youtube.com/watch?v=SJ8qJNN00ts (частина перша) та http://www.youtube.com/watch?v=l9u7NIn1N9A (частина друга).

Подія, що трапилась жахлива, трагічна, безглузда. Хоча ситуація родини, в якій жив Михайло, не здається мені (суб’єктивна думка) якоюсь неординарною. Достатньо часто в нашій країні чоловіки п’ють і є агресивними під дією алкоголю, б’ють матір і дітей, які її захищають. Бувають неблагополучні матері, які народжують багато дітей, від різних чоловіків як то відбулось у людини, запрошеної до студії. Здається такі реалії в яких ми живемо. Звичайно, це потрібно змінювати і роботою пропаганди спрямованої на захист прав дітей і вдосконаленням роботи служб у справах дітей, соціальної служби.

Дивує здивування окремих гостей та категоричне неприйняття ситуації життя Марії (матері Михайла), так ніби люди живуть у різних світах. Що може свідчити не тільки про сильне соціальне розшарування суспільства; а і про прірву між тим, як має бути в ідеалі, і тим, що трапляється в реальності. Кількість засуджень в адресу героїні, її опущені протягом передачі очі, плотна конституція тіла, м’ягкість-боягузство, відсутність турботи про дітей (емоційна холодність), готовність перживати втрати, оплакувати (як вона оплакує в сюжеті на початку передачі)  — можуть навести на думку про депресію у неї.

Зміст передачі викликає багато запитань.

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.