Допомога дітям-сиротам зі сторони Церкви та віруючих людей.

Цей запис відображає суб’єктивну позицію автора, тут також наводяться дані про конкретні події.

Релігійна віра допускає думку про те, що людина не є самою, що людина може отримати підтримку, принаймні, духовну; що є хтось більший та могутній і, разом з тим, добрий та дарюючий прощення; що є добро та справедливість, якщо не в світі матеріальному то обов’язково в світі духовному. Прекрасні та красиві думки.

Свої ідейні погляди віруючи люди втілюють в своєму житті намагаючись дотримуватись певний завітів. Звичайно, не завжди це буває гладко – інколи це може нагадувати певну фанатичність, інколи за певними вимогами дотримуватись правил може стояти жорстокість… Проте, це все людське (як казав один психоаналітик).

Йдучи в ранці на роботу, ввечері з роботи, прогулюючись з дружиною в вихідний день – весь час зустрічаю місіонерів, які пропонують ознайомитись з листівками. Переглядаючи їх у мене склалось враження, що релігійні організації мають певну стратегію – перетворити життя суспільне на життя ідеальне, яке б було зіткано з віри в божественний початок, любові та турботи до всіх.

Не бажаючи вставити на сторону жодної із сторін (релігійної чи світської, технологічного прогресу), адже і там і там, можна знайти певні «перегиби», хочу відзначити, що віруючі люди роблять багато для дітей сиріт. І, особливо, для дітей сиріт з особливими потребами.

Так, 10 листопада відбувся День молитви за сиріт. Цікаву інформацію з цього приводу можна прочитати за наступними посиланнями:

http://www.religion.in.ua/news/vazhlivo/23893-v-ukrayini-vidznachatimetsya-den-molitvi-za-sirit.html

http://www.religion.in.ua/news/ukrainian_news/23955-dityachij-ombudsmen-spilno-zi-svyashhennosluzhitelyami-vidznachiv-den-molitvi-za-sirit.html

Сьогодні ж проходить II Всеукраїнський форум сім’ї (м. Київ, будинок Вчителя). Програма цього заходу передбачає панельні дискусії з політиками, депутатами Верховної Ради України, ієрархами і представниками Церков, представниками освіти і науки, громадянського суспільства і корпоративних культур. Була запланована робота по секціях: «Державна сімейна політика», «Громадянське суспільство за сім’ю», «Церква за сім’ю», «Освіта за сім’ю» тощо.  http://www.religion.in.ua/news/vazhlivo/24023-u-kiyevi-vidbudetsya-ii-vseukrayinskij-forum-simyi.html

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.