Главная › Форумы › Батьки та діти › етно струнні інструменти
В этой теме 2 ответа, 1 участник, последнее обновление СанчесТ 3 нед. назад.
-
АвторСообщения
-
ГригоренкоОленаПривіт, друзі! Вже кілька тижнів думаю над тим, щоб спробувати щось нове з музики — набридло постійно грати на класичній гітарі. Останнім часом натрапляла на відео з етнічними інструментами, і мене реально захопило звучання струнних — ті ж сітари, домри, або щось типу морін хуур з Монголії. Хтось із вас пробував грати на подібному? Що порадите для початку?
-
ДимГоренко12О, якраз можу поділитись своїм досвідом! У мене був період, коли я з головою занурилась у світ етнічної музики. Я почала з української бандури, але потім спробувала і більш екзотичні варіанти — танбур, рубаб, навіть була можливість пограти на африканській кора. Найважливіше — зрозуміти, яке саме звучання тебе надихає. Якщо хочеться м’якого, глибокого тону — тоді зверни увагу на інструменти з дерев’яним корпусом і шовковими струнами.
До речі, дуже зручно, що зараз все можна знайти в одному місці. Наприклад, ось тут є хороший вибір етнічних струнних музичних інструментів — https://soundmaster.ua/muzykalnye-instrumenty/etnicheskie-strunnye-instrumenty. Я свій рубаб замовляла саме звідти, і можу сказати — сервіс на рівні, плюс багато варіантів навіть для новачків. Там є короткі описи кожного інструмента, і навіть фото, де видно фактуру дерева, оздоблення — такі деталі мені особисто дуже важливі. Тож заглянь, думаю, тобі буде цікаво!
-
СанчесТКласна тема, я завжди захоплювався тим, як глибоко етнічні інструменти можуть передавати настрій. У мене самого був досвід з турецьким сазом — незвичне, але дуже душевне звучання. Цікаво почитати, що ще люди пробували.
-
АвторСообщения