Підсумки роботи Міського центру дитини в 2013 році

В загальному: у 2013 році до Міського центру дитини Служби у справах дітей КМДА (МЦД)  звернулось 809 громадян. Спеціалісти МЦД надали 1782 консультації.

В 2013 році, за напрямком «Оцінка потреб дитини та її соціального оточення» фахівцями Центру було здійснено соціально-психологічне обстеження 194 дітей. Метою соціально-психологічного обстеження є вивчення потреб дітей та їх соціального оточення, які перебувають у складних життєвих обставинах, та визначення необхідного виду соціально-психологічної допомоги.

В минулому році, з приводу залучення до сімейних форм виховання (усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я) до МЦД звернулось 182 сім’ї (306 осіб). На діаграмі представлений розподіл сімей, які звернулись до МЦД в залежності від запиту:

розпод_зв_громад

В минулому році, завдяки діяльності співробітників МЦД, 52 дитини знайшли родину.

Крім того, протягом 2013 року, спеціалісти МЦД провели – 3 навчальних тренінгових курсів з підготовки кандидатів в усиновлювачі до виховання дитини-сироти. Два — на базі Міського центру дитини та один – спільно з спеціалістами Київського міського центру соціальних служб СДМ на базі соціальної служби.

 

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.