Тренінг Девіда Літтла на тему: «Коли історія дитини торкається минулого прийомних батьків»

29 липня 2017 року Міським центром дитини спільно із Службою у справах дітей та сім’ї КМДА було організовано тренінг на тему: «Коли історія дитини торкається минулого прийомних батьків».

Тренінг проводив Девід Літтл (David Little) – міжнародний тренер з США, пройшов навчання терапії, що базується на довірливих взаємовідносинах, на основі якої розробив курс занять «Бути батьками зраненої дитини».

Девід та його дружина Колін 2007 року усиновили 13-ти річних дівчаток-близнюків з Росії. Тоді вони ще не знали, що їхні усиновлені доньки пережили жорстоке нехтування на кожній стадії свого розвитку та мали пренатальну травму головного мозку. Девід та Колін навчились застосовувати стратегії сенсорного виховання дітей, щоб здобути довіру та підкреслити цінність своїх стосунків із доньками.

Тема тренінгу «Коли історія дитини торкається минулого прийомних батьків» є актуальною оскільки багато батьків, які виховують прийомних дітей, мають свій власний травматичний досвід з дитинства. Щоб запропонувати допомогу і зцілення дитині, багатьом батькам спочатку потрібно пройти власне зцілення. На тренінгу ми спробували з’ясувати як власні сімейні травми можуть впливати на здатність бути батьками. Ми брали  участь в різних вправах, спрямованих на те, щоб відкрити двері у власні душі і працювали над тим, щоб стати батьками, яких потребує прийомна дитина. Також було розглянуто список практичних пропозицій щодо того, як конструктивно налагоджувати дитячо-батьківську взаємодію.

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.