Тренінг на тему: «Створення та проведення терапевтичних груп для дітей та підлітків, які пережили травму»

28 та 29 серпня 2014 року в рамках розширення досвіду та підняття рівня кваліфікації, співробітники Міського центру дитини відвідали тренінг по створенню та проведенню терапевтичних груп для дітей та підлітків що пережили травму.

dc9e231f652301f80ea8e901bd9ec18a_XL

Вперше в Україні, Міжнародною  громадською організацією «Міжнародний центр розвитку і лідерства» був проведений ексклюзивний тренінг з данної теми.  Джейн І. Скулер та Раїса Шелашська поділилися своїм багатолітнім досвідом роботи з дітьми що пережили травму різних ступенів та складностей.

Джейн І. Скулер — вже більше 25-ти років із неослабним ентузіазмом проводить тренінги і семінари для сімей і спеціалістів в сфері захисту дітей. Вона є автором і співавтором багатьох книг, присвячених всиновленню, серед них: «Як розповісти правду усиновленій або прийомній дитині», «Діти, які пережили травму, сім’ї, що приносять зцілення». Протягом останніх років Джейн багато ділиться своїм досвідом матері та соціального працівника із батьками та спеціалістами в Україні, Росії та Киргизстані. Джейн – матір двох дорослих дітей, один з яких всиновлений.

Раїса Шелашська – залучений тренер МЦРЛ, має досвід роботи з дітьми, що пережили травму, з 2006 року. Проходила навчання в Інституті розвитку дитини, Техас, США у 2013 та 2014 році. Здобуває другу вищу освіту за фахом Психологія. Протягом двох років Раїса з чоловіком були прийомною сім’єю для 10 дітей підліткового віку. Останні 6 років тренер працює директором Центру Сімейного Виховання при МБФ «Отчий Дім». Рая має 4 дитини, одна з яких усиновлена.

Терапевтичні групи для дітей та підлітків (оригінальна назва Nurture Groups) являються дієвим та ефективним методом допомоги дітям із емоційними та поведінковими проблемами у Великобританії та Америці з 1990 року. На даному тренінгу розглядали цей метод як складову технології «Терапія, що базується на взаємовідносинах довіри», яка була заснована Інститутом розвитку дитини, Техас, США. На тренінгу була приділена особлива увага травматизації дітей у зв’язку із останніми подіями в Україні та розглянуто методи допомоги їм

Керівники державних та благодійних організацій, психологи, соціальні педагоги, соціальні працівники, прийомні батьки, та вихователі міста Києва, мали нагоду зібратися разом для вирішення нагальних питань щодо реабілітації дітей які пережили травму та постраждали від різного роду насилля. Ми переконані в тому, що обєднавшись разом, ми зможемо захистити наших дітей.

Be Sociable, Share!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован.